16:40 20.12.2016

Овердрафти в ПриватБанку буде відновлено з 21 грудня

2 хв читати
Овердрафти в ПриватБанку буде відновлено з 21 грудня

Овердрафти юридичних осіб у ПриватБанку, активовані станом на 19 грудня, буде відновлено з 21 грудня, повідомила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Якщо хтось з юросіб мав червоне сальдо за рахунком - протягом цих двох днів могло статися так, що надходження на рахунок юрособи автоматично списувалося в погашення овердрафту - так-от із завтрашнього дня ліміт цього овердрафту буде відновлено і ним можна буде користуватися", - сказала вона на брифінгу в Нацбанку у вівторок.

Начальник управління інформації НБУ Наталія Бондаренко зазначила, що центробанк для оперативного інформування про ситуацію з націоналізацією ПриватБанку дотримуватиметься своїх обіцянок і щодня даватиме дві прес-конференції на цю тему.

"Сьогодні ще одна буде в Дніпрі", - уточнила Н.Бондаренко.

К.Рожкова також уточнила, що в результаті обмежень на кошти юридичних осіб 19-20 грудня накопичилося близько 500 тис. платіжних документів, тому дотримуватиметься пріоритетність виплат: насамперед сплачуватимуться податки, потім - заробітні плати, після чого всі звичайні платежі юросіб.

Вона також нагадала, що у вівторок подовжено роботу системи електронних платежів Нацбанку для можливості проведення всіх затриманих розрахунків.

Керівник напряму обслуговування малого та середнього бізнесу в ПриватБанку Олександр Ніколенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок увечері повідомив, що ліміти за продуктами "Кредитний ліміт на рахунок", "Овердрафт" і "Гарантовані платежі" на ранок 21 грудня буде повернено в стан на момент скасування 19 грудня.

За його словами, окрім цього, роботу Системи електронних платежів НБУ для зовнішніх платежів 20 грудня буде подовжено щонайменше до 22:00, при цьому комісія за післяопераційний час не застосовується.

За даними О.Ніколенка, платежі корпоративних клієнтів (відправлення і зарахування) здійснюються, а черга зменшується.

"До практично повного відновлення роботи залишилося вирішити питання з депозитами - рішення про режим їх обслуговування буде ухвалено завтра", - підсумував О.Ніколенко.

Як повідомлялося, уряд за пропозицією Нацбанку та акціонерів ПриватБанку 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію фінустанови: держава отримає 100% у капіталі ПриватБанку, а обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінюється в межах 116,8-148 млрд грн.

Після цього банк на добу призупинив проведення операцій юросіб, а вранці у вівторок відновив їх лише частково, обмеживши доступ до коштів, що були на рахунках до 19 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА