17:27 20.12.2016

НБУ має достатні резерви для запобігання кризі на валютному ринку - Чурій

2 хв читати
НБУ має достатні резерви для запобігання кризі на валютному ринку - Чурій

Загального обсягу міжнародних резервів України, що становить нині $15,4 млрд, достатньо для згладжування надмірних курсових коливань, спровокованих тимчасовими факторами, і виконання зобов'язань уряду та Національного банку України (НБУ), повідомив заступник глави правління НБУ Олег Чурій.

"Нацбанк пильно стежить за ситуацією на валютному ринку і не допустить розгортання на ньому кризових явищ. У нас достатньо інструментів для згладжування надмірних коливань курсу гривні, спровокованих тимчасовими факторами... На сьогодні обсяг міжнародних резервів становить $15,4 млрд. Цього достатньо і для продажу валюти під час інтервенцій, і для виконання зобов'язань уряду та НБУ", - йдеться в його коментарі, поширеному прес-службою регулятора.

О.Чурій зазначив, що НБУ від початку року поповнював резерви, щоб збільшити можливості для заспокоєння ринку в період волатильності: чиста купівля валюти НБУ під час аукціонів та інтервенцій з початку року становила $1,7 млрд.

Крім того, під час брифінгу в Києві у вівторок чиновник наголосив, що нині немає фундаментальних причин для негативних впливів на валютний ринок, і відзначив збереження непоганої виручки від урожаю, надходжень від експорту металу тощо. За його оцінкою, коливання на валютному ринку мають ситуативний характер, загалом ситуація на валютному ринку на кінець дня 20 грудня стабілізувалася.

За його словами, ліквідність усієї банківської системи перебуває на прийнятному рівні, на коррахунках банків (зокрема ПриватБанку) достатньо ліквідності, щоб задовольняти потреби всіх клієнтів.

Як зазначив О.Чурій, міжбанківські ставки також не відреагували негативно на перехід ПриватБанку в держвласність і перебувають у тому самому коридорі, що й минулого тижня - 12-16%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА