19:22 20.12.2016

Fitch помістило рейтинги ПриватБанку в список Rating Watch "який розвивається"

2 хв читати
Fitch помістило рейтинги ПриватБанку в список Rating Watch "який розвивається"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch помістило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) "ССС" і рейтинг пріоритетного боргу ПриватБанку (Дніпро) в список Rating Watch "який розвивається", повідомляється в прес-релізі Fitch.

Крім того, рейтинг стійкості банку (Viability Rating) знижено до рівня "f" із "ccc".

Зазначені рейтингові дії відбулися після заяви української влади від 18 грудня, що банк буде націоналізовано для вирішення його проблем із платоспроможністю.

"Пониження рейтингу стійкості банку відображає думку Fitch, що банк зазнає фінансових труднощів, враховуючи заявлені потреби в рекапіталізації. Статус Rating Watch "який розвивається" за РДЕ і рейтингом пріоритетного боргу банку відображає невизначеність щодо того, чи буде збитки перекладено на пріоритетних кредиторів у рамках процесу рекапіталізації", - повідомляється в прес-релізі.

Крім того, ліквідність ПриватБанку надалі зазнає тиску з огляду на нещодавні відпливи депозитів. НБУ оголосив про заходи підтримки капіталу та ліквідності, щоб ПриватБанк міг продовжувати обслуговувати свої клієнтські рахунки, проте влада поки що не уточнила, чи будуть інші кредитори, зокрема тримачі облігацій, залучені в покриття збитків.

Fitch також підтвердило рейтинг підтримки банку на рівні "5" і присвоїло рівню підтримки його довгострокового РДЕ оцінку "немає рівня підтримки". Зазначені рейтингові дії, разом зі статусом Rating Watch "який розвивається" за РДЕ і рейтингом боргу ПриватБанку відображають невизначеність щодо того, чи буде державна підтримка достатньою, щоб уникнути збитків для пріоритетних кредиторів.

Крім того, ці рейтинги враховують нестратегічний характер державної власності щодо ПриватБанку, на відміну від Укрексімбанку та Ощадбанку, й обмежені можливості влади з надання підтримки в іноземній валюті у разі потреби.

Fitch також звертає увагу, що на кінець третього кварталу 2016 року зобов'язання ПриватБанку в іноземній валюті становили $4,8 млрд, або 52% від усіх зобов'язань банку. При цьому міжнародні резерви країни на кінець листопада становили $15,3 млрд.

"Влада України може підтримати валютну позицію ПриватБанку за рахунок внеску у формі держоблігацій з індексацією до долара США для рекапіталізації банку. Водночас поєднання дорогого депозитного фондування і портфеля держоблігацій з потенційно нижчою відсотковою ставкою може чинити суттєвий тиск на маржу та операційні показники банку після рекапіталізації, навіть якщо платоспроможність буде відновлено", - вважає агентство Fitch.

У майбутньому довгострокові РДЕ і рейтинг пріоритетного боргу ПриватБанку може бути підвищено до "B-", якщо збитки банку не буде перекладено на пріоритетних кредиторів у рамках процесу рекапіталізації і сама рекапіталізація буде достатньою для зміцнення фінансового профілю банку до міри, що відповідає рейтингу "B".

РДЕ ПриватБанку можуть бути знижені до рівня "RD" (обмежений дефолт), якщо деякі пріоритетні недержавні третьосторонні кредитори банку будуть залучені до порятунку банку в рамках процесу рекапіталізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА