09:38 22.12.2016

ПриватБанк став державним

2 хв читати
ПриватБанк став державним

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України 21 грудня підписали договір щодо продажу 100% акцій ПриватБанку, повідомляє прес-служба ФГВФО.

"З моменту передачі власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів України. Такий результат є наслідком скоординованих дій Міністерства фінансів України, Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, Національного депозитарію, Укргазбанку, Укрексімбанку", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці фонду у Facebook.

Усі необхідні процедури було проведено протягом 72 годин: сформовано резерви під активні операції, здійснено додаткову емісію акцій та забезпечено їх розміщення, внесено зміни до статуту банку, сформовано перехідний баланс, проведено всі необхідні процедури для продажу акцій та зміни власників банку.

"Оскільки капітал ПриватБанку набув від’ємного значення, Фонд гарантування, відповідно до закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", продав акції цього банку Міністерству фінансів в повному обсязі за одну гривню", - йдеться в повідомленні.

Загалом держава набула право власності на акції банку після завершення двох календарних днів з дня, наступного за днем початку процедури виведення банку з ринку.

Як повідомлялося раніше, статутний капітал націоналізованого ПриватБанку (Дніпро) збільшено на 29 млрд 438,283 млн грн - до 50 млрд 694,751 млн грн. Відповідні дані наведено в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Спочатку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив збільшити статутний капітал ПриватБанку на 35,941 млрд грн шляхом приватного розміщення додаткових 128 млн 359,003 тис. акцій з наявною номінальною вартістю 280 грн.

Раніше глава Національного банку України Валерія Гонтарева оцінювала можливий обсяг додаткової емісії за рахунок конвертації депозитів та інших коштів, пов'язаних з акціонерами банку осіб, у 32 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА