10:52 22.12.2016

Обсяги видачі готівки через банкомати ПриватБанку скоротилися вдвічі

2 хв читати
Обсяги видачі готівки через банкомати ПриватБанку скоротилися вдвічі

Обсяги видачі готівкових коштів через банкомати націоналізованого ПриватБанку (Дніпро) скоротилися вдвічі - до 1 млрд грн на добу.

Про це повідомив голова правління банку Олександр Шлапак у зверненні до клієнтів і працівників банку, розміщеному на сторінці прес-служби фінустанови у Facebook.

"Уже сьогодні цифри і статистика роботи банку говорять про те, що ситуація стабілізувалася і понадлімітна підтримка банку з боку власників і регулятора, сподіваюся, в майбутньому не знадобиться... Вже сьогодні обсяги видачі готівкових коштів у мережі банкоматів банку повернулися до прийнятних показників 2016 року - 1 млрд грн на добу, а за останню добу у банку оформлено понад 2 тис. нових депозитів, не лише гривневих", - повідомив О.Шлапак.

Згідно з інформацією прес-служби ПриватБанку, 22 грудня буде оголошено персональний склад нового правління і наглядової ради, а також буде ухвалено рішення щодо доступу до коштів на депозитах юридичних осіб і валютних коштів.

Раніше заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова повідомляла, що 19 грудня лише через банкомати ПриватБанку було знято 2 млрд грн.

За даними НБУ, після видачі банку кредиту рефінансування НБУ 19 грудня на коррахунку фінустанови було 15,5 млрд грн.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів за пропозицією Нацбанку та акціонерів ПриватБанку 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію фінустанови: держава отримає 100% у капіталі банку. Обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінювався в межах 116,8-148 млрд грн.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і Міністерство фінансів України 21 грудня підписали договір про продаж 100% акцій ПриватБанку.

Оскільки капітал ПриватБанку набув негативного значення, Фонд гарантування, згідно із законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", продав акції цього банку Міністерству фінансів у повному обсязі за одну гривню.

Загалом держава набула право власності на акції банку після завершення двох календарних днів з дня, наступного за днем початку процедури виведення банку з ринку.

Згідно з даними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців на 21 грудня, статутний капітал націоналізованого ПриватБанку збільшено на 29 млрд 438,283 млн грн - до 50 млрд 694,751 млн грн.

Раніше глава Національного банку України Валерія Гонтарева оцінювала можливий обсяг додаткової емісії за рахунок конвертації депозитів та інших коштів, пов'язаних з акціонерами банку осіб, у 32 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА