12:58 27.12.2016

ПриватБанк попереджає клієнтів про телефонне шахрайство з метою отримання даних про карти

2 хв читати
ПриватБанк попереджає клієнтів про телефонне шахрайство з метою отримання даних про карти

ПриватБанк (Дніпро) попереджає клієнтів про поширення шахраями недостовірної інформації про банк з метою отримання номерів карт і інших персональних даних.

Про це повідомляється в прес-релізі фінустанови з посиланням на дані кіберполіції України.

Згідно з документом, зокрема, шахраї поширюють інформацію про "крадіжку" баз даних банку, прикриваючись цими чутками, щоб змусити клієнтів "захиститися" шляхом передання номерів карт та інших особистих даних.

Крім того, за даними прес-служби кіберполіції, шахраї, представляючись по телефону працівниками служби безпеки Ощадбанку, повідомляють, що ПриватБанк буде приєднаний до Ощадбанку, тому клієнту необхідно терміново здійснити переказ грошових коштів з картки Приватбанку на нову, оформлену в Ощадбанку. Шахраї просять у жертви назвати номер банківської карти, CVV-код, пароль до інтернет-банкінгу та інші дані, після чого відбувається перерахування коштів на підконтрольні їм рахунки.

"Вся інформація в базі даних банку надійно захищена, і система захисту інформації виключає можливість її несанкціонованого копіювання або стороннього доступу, зокрема працівниками банку. Ми звертаємо увагу наших клієнтів на зафіксовані випадки спроб шахрайського отримання особистих даних і просимо бути уважними у разі отримання таких дзвінків від невстановлених осіб", - наголошується в повідомленні Приватбанку.

За даними кіберполіції, шахраї здійснюють злочинні дії не лише щодо клієнтів Приватбанку: дізнавшись, що клієнт обслуговується в іншому банку, вони створюють аналогічну ситуацію заволодіння чужими коштами.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів за пропозицією Нацбанку і акціонерів Приватбанку 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію фінустанови.

Обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінювався в межах 116,8-148 млрд грн.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України 21 грудня підписали договір про продаж 100% акцій Приватбанку за 1 грн.

ПриватБанк заснований в 1992 році. Згідно з даними Нацбанку України, станом на 31 березня 2016 року його найбільшими акціонерами були Геннадій Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередкована - 8,3244%) і Ігор Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3244%).

Згідно з інформацією НБУ, на 1 жовтня 2016 року за розмірами загальних активів (271,837 млрд грн) банк був найбільшим серед 100 банків країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА