13:36 30.12.2016

Порошенко підписав закон про підвищення акцизів та ренти для збалансування держбюджету-2017

1 хв читати
Порошенко підписав закон про підвищення акцизів та ренти для збалансування держбюджету-2017

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році" (№5132), який передбачає підвищення акцизів на алкоголь, тютюнові вироби, а також рентних ставок за користування надрами і радіочастотами та необхідний для збалансування держбюджету-2017.

Згідно з інформацією на сайті ВР, спікер Володимир Гройсман направив підписаний ним закон на підпис президентові 28 грудня, а 30 грудня документ було повернено з підписом глави держави.

Закон, зокрема, підвищує акцизи на пиво, вина кріплені та вермути, ігристі вина на 12%, а на лікеро-горілчані вироби - на 20%. Акциз на сигарети за специфічною ставкою зросте на 40% без підвищення адвалорної ставки (12%).

ВР також зменшила рентну ставку для видобутку нафти із 45% до 29% (для глибин видобутку понад 5000 м - із 21% до 14%).

Рентну плату за користування надрами, водою та лісовими ресурсами збільшено на 10,4% - прогнозне зростання оптових цін, нормативну грошову оцінку землі несільськогосподарського призначення підвищено на 6%, фіксований сільгоспподаток - на 14%, тоді як сільгоспземель залишено на колишньому рівні.

Окрім цього, документ вносить правки до Податкового кодексу для остаточного оформлення переходу аграріїв на загальний режим оподаткування на додану вартість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА