13:21 07.01.2017

Двоє українських військових поранені за добу в зоні АТО

2 хв читати
Двоє українських військових поранені за добу в зоні АТО

Двоє українських військовослужбовців дістало поранень унаслідок обстрілів із боку бойовиків у районі н. п. Новотошківське (Луганська обл.) за минулу добу, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, але двоє військових Збройних сил дістало поранень унаслідок гранатометних обстрілів позицій із боку ворога поблизу Новотошківського", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

Напередодні ввечері про поранення двох військових біля Новотошківського повідомляв прес-центр штабу АТО.

За даними О.Мотузяника, на луганському напрямку бойовики проявляли максимальну активність поблизу Кримського, розпочавши обстріли після заходу сонця і стріляючи майже дві години. Важке озброєння противник не застосовував.

В обід бойовики протягом години обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів сили АТО в районі Новотошківського на Бахмутській трасі.

Ворог також порушував перемир'я в Станиці Луганській та в сусідніх із Попасною селах Новоолександрівка та Новозванівка. Використання важкого озброєння противником на цих рубежах не зафіксовано.

Загалом за добу на луганському напрямку сталося дев’ять обстрілів із боку противника.

На донецькому напрямку, за словами спікера Міноборони, напередодні сталося шість ворожих обстрілів, традиційно по Луганському, в авдіївській промзоні та на підступах до донецького аеропорту. Важке озброєння бойовики використали лише один раз, випустивши три міни у бік сил АТО на Світлодарській дузі.

На маріупольському напрямку ворожих обстрілів найбільше, вони припадають на приморські рубежі - ділянка фронту від Павлополя до Широкиного.

У Мар’їнці бойовики здійснили дві короткострокові збройні провокації. А на південних рубежах ворог 25 разів обстріляв українські позиції. При цьому бойовики використали весь спектр наявного озброєння, за винятком реактивної артилерії та танків. За підрахунками Генштабу, по українських позиціях на цій ділянці фронту було випущено 50 мінометних мін і 25 артснарядів. Потужні обстріли з важкого озброєння відбулися у Водяному та Широкиному.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА