14:23 10.01.2017

У НАЗК дають зрозуміти, що після затвердження Порядку повної перевірки декларацій декларація Порошенко може бути перевірена на підставі заяви Кузьміна

2 хв читати
У НАЗК дають зрозуміти, що після затвердження Порядку повної перевірки декларацій декларація Порошенко може бути перевірена на підставі заяви Кузьміна

У Національному агентстві із запобігання корупції (НАЗК) не уточнили, чи перевіряють декларацію президента України Петра Порошенка щодо конфлікту інтересів на підставі заяви колишнього першого заступника генпрокурора України Рената Кузьміна.

Відповідаючи на запитання на брифінгу у вівторок, чи надійшла заява від Р. Кузьміна і розпочато перевірка декларації глави держави, заступник голови НАЗК Руслан Радецький заявив: "Давайте будемо говорити в рамках того, що ми сьогодні обговорювали - порядок повної перевірки, що передбачено вимогою закону".

"Закон вимагає, що порядок відпрацьовує і розробляє НАЗК, на підставі чого буде здійснюватися повна перевірка всіх суб'єктів декларування. Тому, щойно буде повна перевірка - а ми процесуально маємо чинити на підставі закону і порядку - з того моменту почнуться всі інші перевірки", - розповів Р. Радецький.

У свою чергу, Р. Кузьмін написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що НАЗК проводить перевірку П. Порошенка за його заявою, посилаючись на слова керівника НАЗК Наталії Корчак.

"Як повідомила керівник Національного агентства протидії корупції Н.Корчак, щодо Порошенка розпочато антикорупційну перевірку. Справа в тому, що він приховав у своїй декларації конфлікт інтересів у війні з Росією. Він, маючи майнові та бізнес-інтереси в країні, з якої, судячи з його ж заявою, веде війну і до якої оголосив економічні санкції, не повідомив про це НАЗК", - написав він.

Р. Кузьмін також пообіцяв повідомити про результати перевірки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА