12:55 12.01.2017

Боєць ЗСУ загинув, п'ятеро дістали поранення за добу в зоні АТО

2 хв читати
Боєць ЗСУ загинув, п'ятеро дістали поранення за добу в зоні АТО

Один військовослужбовець Збройних сил України загинув і ще п'ятеро отримали поранення в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни за минулу добу, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, п'ятеро отримали поранення", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

О. Мотузяник поінформував, що за минулу добу бойовики 62 рази обстріляли позиції українських військових. На всіх трьох напрямках, маріупольському, донецькому і луганському, - бойовики широко застосовували міномети і бронетехніку, а на останніх двох напрямках обстріляли сили АТО з артилерії.

На луганському напрямку в Троїцькому НЗФ здійснили низку мінометних обстрілів і випустили один артилерійський снаряд. Також протягом 4-х годин ворог обстрілював позиції сил АТО в Станиці Луганській. Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано 16 обстрілів, половина з яких – з важкого озброєння.

На донецькому напрямку також велися бойові дії по всьому фронту. Потужні обстріли із застосуванням гранатометів, мінометів, стрілецької зброї знову сталися в Авдіївці. Уздовж усього периметра окупованої Горлівки бойовики порушували режим тиші 13 разів. Поблизу Донецького аеропорту вранці супротивник використовував вогнепальну зброю. В Опинтному українських військових обстрілював ворожий снайпер.

На Світлодарській дузі інтенсивність бойових дій зменшилася, що відобразилося в одному обстрілі бойовиків - зі стрілецької зброї в Луганському. Загалом за минулу добу на донецькому напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 5 - з важкого озброєння.

Найбільша активність бойовиків протягом минулої доби була зафіксована на маріупольському напрямку, зокрема, поблизу Мар'їнки-Красногорівки. Активізувалися бойовики там під вечір середи, зробивши масовані мінометні обстріли, випустивши понад 130 мінометних мін.

"Один ворожий снаряд розірвався поблизу п'ятиповерхового будинку в Красногорівці, унаслідок чого осколкового поранення дістав один з місцевих жителів. Чоловік був госпіталізований до лікарні Курахове", - зазначив О. Мотузяник.

Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку зафіксовано 27 ворожих обстрілів, 3 з них - з важкого озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА