17:21 12.01.2017

Латвійського спеціаліста Вецкаганса призначено в. о. голови АМПУ

2 хв читати
Латвійського спеціаліста Вецкаганса призначено в. о. голови АМПУ

Портового спеціаліста з Латвії Райвіса Вецкаганса призначено виконувачем обов'язків голови держпідприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ).

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, його глава Володимир Омелян представив у четвер, 12 січня 2016 року, в Одесі нового керівника трудовому колективу підприємства.

Під час представлення він зазначив, що новий керівник має повну свободу дій щодо реформування адміністрації та боротьби з корупційними схемами.

"Я наполягаю на тому, що АМПУ має бути реформована й перетворена на прозоре та ефективне підприємство, яке працює на державу й обстоює державний, а не приватний інтерес. У цьому розрізі Р.Вецкаганс має повну свободу дій", - сказав В.Омелян.

Міністр наголосив, що зміна керівництва АМПУ - перший крок у реформуванні морської галузі.

"Ми розпочали реформу, і вже є певний спротив. Це нормально. Якщо міністр зручний для всіх, це ставить під питання його ефективність. Але я наголошую: державний інтерес і державний контроль над державними ж підприємствами мають бути вище за приватні інтереси. Я відстоюю і відстоюватиму саме такий підхід", - наголосив В.Омелян.

Як повідомлялося, Приморський районний суд Одеси 11 січня 2017 року зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури України №1-О від 6 січня 2017 року, яким змінено в. о. голови АМПУ, до ухвалення рішення у зазначеній цивільній справі.

Згідно з копією рішення суду про забезпечення позову, розміщеною на веб-сайті АМПУ, позов подав в. о. глави АМПУ Юрій Наконечний.

Раніше АМПУ заявила про отримання 10 січня 2017 року наказу Мінінфраструктури від 6 січня 2017 року за підписом директора департаменту забезпечення комунікацій та аналітичної роботи про звільнення Ю.Наконечного від виконання обов’язків голови АМПУ і покладання виконання цих обов’язків на начальника юридичної служби підприємства Сергія Гронського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА