18:16 13.01.2017

Рада НБУ 17 січня заслухає інформацію правління НБУ про стан валютного ринку

1 хв читати
Рада НБУ 17 січня заслухає інформацію правління НБУ про стан валютного ринку

Рада Національного банку України (НБУ) 17 січня проведе засідання, на якому в порядку контролю заслухає інформацію правління НБУ про стан валютного ринку та пропозиції щодо його стабілізації, повідомляється в коментарі глави ради НБУ Богдана Данилишина, розміщеному на веб-сайті Нацбанку.

Як зазначив Б. Данилишин, "рада НБУ відстежує розвиток ситуації і дає свої рекомендації правлінню НБУ для прийняття оперативних рішень".

За його словами, аналогічна сьогоднішній ситуація на валютному ринку країни повторюється на початок року кілька останніх років, і факторами, які впливають на обмінний курс є сезонність, передноворічні виплати уряду бюджетникам і пенсіонерам, значна сума коштів, виплачена суб'єктам підприємницької діяльності через відшкодування ПДВ та пожвавлення споживчого попиту серед населення.

Б. Данилишин вважає, що поліпшення зовнішньоекономічної кон'юнктури для українських виробників може сприяти поверненню курсу гривні на колишні позиції.

При цьому він зазначив, що середньозважений річний курс, який закладався в розрахунок держбюджету, не змінено - 27,2 грн/$1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА