18:41 13.01.2017

НБУ вперше підтримав гривню новою формою інтервенції за курсом 27,687 грн/$1

2 хв читати
НБУ вперше підтримав гривню новою формою інтервенції за курсом 27,687 грн/$1

Національний банк України (НБУ) в п'ятницю вперше здійснив продаж іноземної валюти в рамках валютної інтервенції за новою формою - запит про найкращому курсі, запровадження якої передбачено Стратегією валютних інтервенцій на 2016-2020 роки.

"Національний банк вийшов на ринок з інтервенцією в цій формі для згладжування надмірних коливань, обумовлених часовими факторами. Обсяг інтервенції становив до $10 млн. Середньозважений курс, за яким була проведена інтервенція, становив 27,687 грн/$1", – зазначено в повідомленні центробанку.

Згідно з ним, враховуючи підтверджену результативність нової форми валютної інтервенції, Нацбанк планує і надалі за необхідності застосовувати цей інструмент для згладжування надмірних коливань на валютному ринку.

"Валютна інтервенція у формі запиту про найкращому курсі виявилася ефективною: в результаті її проведення гривня на торгах перестала втрачати позиції, і торги завершилися на позначці 27,60/27,70 грн/$1", - наводяться в релізі коментар директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка.

Регулятор зазначає, що одночасно він продовжуватиме інтервенції у формі валютного аукціону і нагадує, що обсяг міжнародних резервів на початок січня становив $15,5 млрд, і цього достатньо для продажу валюти як під час інтервенцій, так і для виконання зобов'язань уряду і НБУ.

НБУ зазначає, що з початку 2017 року він здійснив під час аукціонів чистий продаж іноземної валюти на суму $70,1 млн включно з аукціоном у п'ятницю, щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні.

Як повідомлялося, в рамках нової форми інтервенції Нацбанк здійснює у банків запит про ціну на купівлю/продаж іноземної валюти через торговельно-інформаційні системи Bloomberg і Reuters, і, отримавши пропозиції банків, укладає договір з тим з них, що запропонував найкращу ціну.

На початку січня НБУ повідомив, що відібрав 20 банків, які можуть брати участь у першому кварталі 2017 року в цій новій формі валютної інтервенції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА