13:58 17.01.2017

МЗС: Нові санкції проти Сирії – адекватна міра у разі застосування хімічної зброї

2 хв читати
МЗС: Нові санкції проти Сирії – адекватна міра у разі застосування хімічної зброї

У Міністерстві закордонних справ України підтримують рішення США про введення нового пакета санкцій стосовно сирійських високопоставлених осіб і вчених-дослідників, пов'язаних із сирійською програмою озброєння масового знищення, а також вважають необхідним залучення до відповідальності винних у застосуванні хімічної зброї в Сирії.

"Застосування хімічної зброї в Сирії ... є кричущим порушенням міжнародного права, а всі винні в таких злочинах мають бути притягнуті до відповідальності. У Міністерстві закордонних справ України вважають адекватною мірою введення з боку США цільових санкцій у зв'язку з застосуванням хімічної зброї в Сирії", - йдеться в коментарі МЗС, поширеному у вівторок.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що непостійний член РБ ООН Україна виступає за необхідність введення Радою безпеки заходів згідно з главою VII Статуту ООН у відповідь на порушення Конвенції 1993 р. про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення (КХО) і Резолюції РБ ООН №2118 (2013) про взяття під міжнародний контроль і ліквідації сирійської програми хімічної зброї.

Україна також послідовно виступає за неухильне дотримання ключових положень міжнародно-правових документів у галузі нерозповсюдження зброї масового ураження.

Як повідомлялося, 12 січня Мінфін США оголосив про введення нового пакета санкцій стосовно 18 високопоставлених представників збройних сил Сирії і вчених-дослідників, пов'язаних з сирійської програмою озброєнь масового знищення. Крім індивідуальних санкцій стосовно високопоставлених сирійських військових, до списку внесені армійські структури - ВПС Сирії, сили протиповітряної оборони Сирії, Сирійська арабська армія, Сирійський арабський військовий флот і Сирійська арабська республіканська гвардія.

"Сирійський режим використовував хімічну зброю як мерзенний акт, що порушує усталені світові норми проти виробництва та використання хімічної зброї", - йдеться в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА