19:13 17.01.2017

Українські медзаклади відмовляються від закуплених Crown Agents препаратів із дитячої онкології

2 хв читати

Українські лікувальні заклади відмовляються від препаратів із дитячої онкології, поставлених британським закупівельним агентством Crown Agents, через короткий термін придатності, повідомила завідувач Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Світлана Донська.

"Зараз у країні відділення відмовляються від цих препаратів, оскільки вони мають за наступні три місяці використати всю свою квоту", - пояснила вона на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

С.Донська зазначила, що британське закупівельне агентство Crown Agents поставило препарати з дитячої онкології з терміном придатності меншим, ніж прописано в технічному завданні - 15 місяців. При цьому агентство постачало препарати з терміном придатності шість-вісім місяців.

Крім того, вона повідомила, що частина препаратів не відповідала замовленій лікарській формі. Так, антибіотик "Фосфоміцин" було поставлено у формі саше замість необхідних флаконів для внутрішньовенних ін'єкцій. Вона також зазначила, що помилка була також у дозуванні.

Препарати невідповідної лікарської форми було повернено Crown Agents. Нині агентство замінює їх флаконами.

Ще один препарат, закуплений за програмою дитячої онкології, згідно з інструкцією призначений для лікування ревматоїдного артриту.

Вона також повідомила про скасування робочих груп із формування потреб лікарських засобів за всіма напрямами.

"Тепер у нас не буде робочої групи, яка має хоча б консультативне право пропонувати номенклатуру, медикаменти, які дають результат. Тепер буде дуже велика експертна група, яка відповідатиме за все і за всіма напрямами", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА