13:33 18.01.2017

Поліцейська місія на Донбасі суперечить Мінську-2, але спостерігачі ОБСЄ можуть мати особисту стрілецьку зброю - Лавров

1 хв читати
Поліцейська місія на Донбасі суперечить Мінську-2, але спостерігачі ОБСЄ можуть мати особисту стрілецьку зброю - Лавров

У Москві згодні на озброєння спостерігачів ОБСЄ, які працюють на лінії зіткнення на Донбасі, стрілецькою зброєю, але при цьому вважають ідею створення поліцейської місії ОБСЄ такою, що суперечить Мінським угодам, заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"Ми готові на те, щоб збільшити кількість моніторів на лінії зіткнення і на складах, зробити цю присутність цілодобовою і надати можливість спостерігачам носити особисту стрілецьку зброю", - зазначив глава МЗС РФ

"Я думаю, що це буде корисно і сприятиме заспокоєнню ситуації на лінії зіткнення та може допомогти припинити регулярне виведення важких озброєнь зі складів у порушення зобов'язань за мінськими домовленостями", - додав він.

"Якщо під озброєною місією ОБСЄ ви мали на увазі ту ідею, яка зараз вкидається з Києва, про те, що треба озброєну поліцейську місію розгорнути на Донбасі, яка забезпечувала б там правопорядок, то ця ідея абсолютно суперечить Мінським угодам", - наголосив С.Лавров.

За його словами, "в Мінських угодах передбачено, що Україна зобов'язана визнати законодавчо та закріпити в Конституції особливий статус Донбасу, зокрема право Донбасу мати сили правопорядку".

"Тому ніяких озброєних іноземних місій для підтримки порядку на Донбасі в цих умовах не потрібно", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА