10:11 19.01.2017

Японія надасть Україні обладнання для Суспільного мовлення

2 хв читати
Японія надасть Україні обладнання для Суспільного мовлення

Посол Японії в Україні Сумі Шигекі заявляє, що Японія готова розпочати програму співпраці з Україною в розвитку Суспільного мовлення та надати відповідне технічне обладнання, повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України в четвер.

"Ми, пропрацювавши ваше звернення, прийняли рішення, що Японія надасть технічне обладнання для розвитку Суспільного мовлення України", - сказав Сумі Шигекі на зустрічі з міністром інформаційної політики України Юрієм Стецем 17 січня.

За словами посла, в рамках 2,5-річної програми, починаючи з поточного місяця, до України з Японії приїде група експертів, яка готова навчати фахівців Громадського мовлення, як правильно повідомляти громадянам важливу інформацію під час надзвичайних ситуацій. Японські експерти також планують поділитися з працівниками Громадського досвідом створення освітніх телепрограм.

Посол також заявив, що на прохання Мінінформполітики знайдено можливість ввести японську версію веб-сайта Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", який буде одним зі способів доступу до інформації про Україну для японців.

Ю. Стець, у свою чергу, заявив, що Мінінформполітики сприятиме висвітленню в Україні інформації про культуру і цінності японців, беручи до уваги те, що 2017-й оголошено роком Японії в Україні. "В Україні багато знають про допомогу Євросоюзу і мало що знають про допомогу Японії. Це те, що ми готові взяти на себе, - сприяти висвітленню інформації про нашу дружню країну Японію", - сказав він.

У відомстві нагадують, що під час минулої зустрічі міністра і посла було порушено питання допомоги Японії в наданні технічного обладнання для Мультимедійної платформи іномовлення України, проте сторони вирішили передати обладнання Суспільного мовлення, щоб реформа відбулася ефективно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА