09:38 20.01.2017

Стець закликав Раду Європи чинити тиск на РФ із вимогою забезпечити свободу слова в Криму та на Донбасі

2 хв читати
Стець закликав Раду Європи чинити тиск на РФ із вимогою забезпечити свободу слова в Криму та на Донбасі

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець під час зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом у Страсбурзі (Франція) виступив за початок віддаленого моніторингу Радою Європи ситуації зі свободою ЗМІ на окупованих територіях Криму та Донбасу.

Як повідомляє в четвер прес-служба Мінінформполітики України, під час зустрічі Юрій Стець порушив питання стану свободи ЗМІ та безпеки журналістів на окупованих Росією територіях Криму та Донецької і Луганської областей та закликав Раду Європи до рішучих дій із метою здійснення тиску на Росію як державу-окупанта з вимогою гарантувати свободу слова та безпеку журналістів.

"Зокрема, Юрій Стець детально поінформував Турбйорна Ягланда про справи Миколи Семени та Романа Сущенка і закликав його зробити активні кроки для захисту їх прав та безумовного звільнення", - йдеться в повідомленні.

Міністр інформаційної політики України також наголосив на доцільності початку видаленого моніторингу Радою Європи ситуації зі свободою ЗМІ на окупованих територіях, зокрема шляхом посилення співпраці з неурядовими організаціями та на основі інформації з відкритих джерел.

"Як міністр і журналіст я налаштований на максимально активну взаємодію України з Радою Європи. Свобода слова має бути однією з фундаментальних засад Української держави, і ми можемо досягти цього разом", - зазначив Ю.Стець під час розмови з Т.Ягландом.

Сторони також домовилися взаємодіяти у рамках плану дій Ради Європи для України на 2018-2020 року щодо реалізації реформ в інформаційному просторі, зокрема у створенні суспільного телебачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА