15:52 20.01.2017

Інспекція Ростовської області засвідчила, що РФ порушила Віденський документ про заходи зміцнення довіри та безпеки

2 хв читати
Інспекція Ростовської області засвідчила, що РФ порушила Віденський документ про заходи зміцнення довіри та безпеки

Проведена Україною спільно з Канадою та Данією інспекція на території Ростовської області Російської Федерації виявила порушення Росією Віденського документа від 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки, заявляють у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Багатонаціональна інспекційна група підтвердила недотримання Російською Федерацією положень Віденського документа щодо надання інформації про військові сили всім державам-учасницям ОБСЄ", - сказав керівник Управління зв'язків із громадськістю Генштабу ЗСУ підполковник Богдан Сеник агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він нагадав, що головна мета інспекції полягала в перевірці, чи дійсно Росія проявляє відкритість і транспарентність своєї військової діяльності, як це передбачає документ.

"Поблизу кордонів з Україною формується 150-та мотострілкова дивізія, яка налічує понад 10 тисяч військовослужбовців. Зазначена інформація була надана інспекційній групі представниками Міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії - 10 січня 2017 р. Це суперечить інформації, яку РФ надала державам-учасницям через офіційну мережу ОБСЄ в листопаді 2016 року. Зокрема, Росія повідомила, що не планує в 2017 р. збільшення чисельності особового складу регулярних формувань і бойових частин відповідно до пункту 10.3 Віденського документа від 2011 року", - зазначив Б.Сеник.

Окрім цього, порушено пункт 10.3.3 документа, в якому зазначається, що в разі, коли така інформація не може бути представлена в щорічному обміні воєнною інформацією, ця інформація надаватиметься офіційною мережею ОБСЄ за 42 доби до такого збільшення чисельності особового складу або з початком такого збільшення.

За словами представника Генштабу ЗСУ, детальніше про хід інспекції та виявлені порушення найближчим часом на брифінгу поінформує начальник Управління верифікації ГШ ЗСУ.

Також результати інспекції буде доведено до держав-учасниць ОБСЄ в терміни, визначені Віденським документом від 2011 р., тобто протягом 14 днів після завершення контрольного заходу. Зокрема, офіційний звіт про хід інспекції зазначеного району розповсюджуватиметься офіційною мережею ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА