15:12 23.01.2017

Причини закриття фабрики "Рошен" у Липецьку не пов'язані з політикою

2 хв читати
Причини закриття фабрики "Рошен" у Липецьку не пов'язані з політикою

Ніякої політичної підоснови припинення діяльності фабрики "Рошен" у Липецьку не було, заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко.

"Ніяких перешкод для роботи фабрики пана Порошенка в Липецьку не було, і вже точно не було ніякої політичної підоснови. Швидше, це економічні причини. Знижувався прибуток - то неефективний менеджмент, то інші фактори призвели до падіння економічної складової", - сказала вона на брифінгу в Липецьку в понеділок.

Голова адміністрації Липецької області Олег Корольов зазначив, що якщо власники фабрики "Рошен" приймуть рішення про її продаж, "то інвестор знайдеться одразу ж, і все буде відновлено".

Раніше корпорація Roshen прийняла рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики.

"Корпорація Roshen зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. Таке рішення прийнято з економічних і політичних причин. Повна зупинка виробництва та консервація виробничих та інфраструктурних об'єктів запланована на квітень 2017 р.", - зазначено в заяві компанії.

Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, до складу якого належить Київська, Маріупольська (Донецька область), Кременчуцька (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька область), а також липецька фабрика "Рошен", Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen, найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгрупу "Інвестиційний капітал України" (ICU). Однак через відсутність покупців у січні 2016 року був підписаний договір, за яким П. Порошенко передав свою частку в корпорації до незалежного "сліпого трасту. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА