16:54 24.01.2017

Фармвиробники занепокоєні можливістю відсутності препаратів за програмою реімбурсації

2 хв читати
Фармвиробники занепокоєні можливістю відсутності препаратів за програмою реімбурсації

Фармацевтичні виробники занепокоєні ймовірністю зникнення з українського ринку препаратів за програмою реімбурсації, повідомила виконавчий директор Комітету з охорони здоров'я Європейської бізнес асоціації (ЄБА) Наталія Сергієнко на прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Певні лікарські засоби за трьома нозологіями, про які ми сьогодні говоримо, можуть зникнути. Дистриб'ютори вже перестали замовляти у виробників ліки з переліку, що підлягає реімбурсації. При цьому виробники також не готові надавати певні ліки. Вже сьогодні аптеки не беруть у дистриб'юторів певні препарати, оскільки не знають, чи зможуть вони їх продавати після 1 лютого", - сказала вона.

Член правління асоціації "Виробники ліків України", гендиректор фармацевтичної компанії "ІнтерХім" Анатолій Редер висловив сподівання, що з введенням механізму відшкодування 21 міжнародна непатентована назва, яка підлягає реімбурсації, не почне зникати з українського ринку.

"Я дуже сподіваюся, що міністерство відреагує на численні прохання про роз'яснення (щодо реімбурсації - ІФ), і дуже сподіваюся, що роз'яснення будуть розумними, правильними та логічними і саме тому нічого не зникне", - сказав А.Редер.

Директор із розвитку маркетингової компанії "Бізнес-Кредит" Андрій Цуркан повідомив, що в 2016 році аптечні продажі монопрепаратів, вартість яких підлягає реімбурсації, в грошовому виразі сягнули 1,7 млрд грн, госпітальні - 231,6 млн грн.

"Є не лише мономолекули, а є ще й комбінації цих молекул, про які ніхто не говорить. Якщо ми про них говоритимемо, то це ще 400 млн грн роздрібних аптечних продажів і 10 млн грн госпітальних. Ніхто не має наміру реімбурсувати комбіновані препарати", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА