13:27 25.01.2017

ФСБ затримала адвоката Полозова в Криму для допиту у справі Умерова

2 хв читати
ФСБ затримала адвоката Полозова в Криму для допиту у справі Умерова

Адвоката заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова Миколу Полозова затримали в Сімферополі працівники Федеральної служби безпеки і везуть на допит.

"Миколу Полозова затримали працівники ФСБ і везуть на допит в УФСБ", - повідомив голова ЦВК курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв на сторінці у Facebook у середу.

Російський адвокат Марк Фейгін у Twitter написав: "Мені зателефонував кримський адвокат Курбедінов і підтвердив затримання Миколи Полозова. Його повезли в Управління ФСБ для допиту у справі Умерова".

За його словами, мета затримання - не дозволити М.Полозову бути захисником І.Умерова. "Вважаю, Полозова спробують допитати, він відмовиться за ст. 51, і його відпустять. Але мети буде досягнуто - він не зможе бути захисником Умерова", - додав М.Фейгін.

Голова меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook заявив: "ФСБ Росії поставила завдання повністю ізолювати кримських татар, що зазнають репресій, від їхніх захисників".

Він розповів, що в понеділок, 23 січня, М.Полозов брав участь у заході, організованому українською делегацією на сесії ПАРЄ в Страсбурзі, де під час виступу говорив про намір ФСБ допитати його за обставинами, які йому стали відомі під час представлення інтересів І.Умерова.

"Це суперечить і російському законодавству, і міжнародним конвенціям, але всі скарги з цього приводу ігнорують. Це не ініціатива якихось кримських діячів, ініціатива йде прямо з Москви", - процитував народний депутат адвоката М.Полозова.

Раніше І.Умеров повідомив, що ФСБ має намір 27 січня пред'явити йому обвинувачення в новій редакції. "Учора зателефонував слідчий ФСБ. Домовилися зустрітися в п'ятницю, 27 січня, о 14:30. Мені буде пред'явлено обвинувачення в новій редакції (перепред’явлення обвинувачення). Що це означає, я не дуже розумію. Після "зустрічі" розповім у межах дозволеного...", - написав він на сторінці у Facebook.

Як повідомляє Центр інформації про права людини, М.Полозов у середу мав прибути до суду у справі заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, але на ранкове засідання не з’явився.

Як повідомлялося, слідчі кримського управління ФСБ Росії в травні 2016 року порушили проти І.Умерова кримінальну справу за статтею 280.1 КК РФ за підозрою до закликів до порушення територіальної цілісності РФ. З нього узяли підписку про невиїзд. Майже місяць І.Умеров проходив примусову судово-психіатричну експертизу в Сімферополі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА