15:52 25.01.2017

ФДМ має намір у 2017 р. продати ОПЗ, енергокомпанії, "Турбоатом" і ЗАЛК

2 хв читати
ФДМ має намір у 2017 р. продати ОПЗ, енергокомпанії, "Турбоатом" і ЗАЛК

Фонд держмайна (ФДМ) України планує до кінця 2017 року виставити на продаж 99,967% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод (ОПЗ), 75,22% ПАТ "Турбоатом",68,0095% ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАЛК), а також держпакети ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (51%) і ПАТ "Азовмаш" (50%).

Відповідні пункти містяться в переліку об'єктів, що підлягають приватизації в поточному році, затвердженому наказом ФДМ України від 20 січня і опублікованому в газеті "Відомості приватизації".

Виставити на продаж також планують контрольні пакети акцій енергопостачальних компаній "Тернопільобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Хмельницькобленерго", "Черкасиобленерго", "Миколаївобленерго".

У переліку також блокпакети акцій генерувальних енергокомпаній "Донбасенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго", "Центренерго", а також енергопостачальних компаній "ДТЕК Дніпрообленерго", "ДТЕК Донецькобленерго", "Київенерго", "Одесаобленерго".

Крім цього, у переліку - кілька ТЕЦ: "Одеська ТЕЦ", "Херсонська ТЕЦ" "Дніпровська ТЕЦ" і "Миколаївська ТЕЦ".

Як повідомлялося, наприкінці 2016 року Кабмін продовжив до 30 листопада 2017 року терміни продажу енергокомпаній, завершення приватизації яких неодноразово відкладалося.

До переліку об'єктів для приватизації в 2017 році також увійшли ПРАТ "Президент Готель" (100%), ПРАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" (99,5%), ПАТ "Гайворонський тепловозоремонтний завод" (100%).

Згідно з документом, після прийняття Кабміном рішення про приватизацію та (або) передання пакетів акцій ФДМ у 2017 році заплановано продати низку держпакетів центрально-збагачувальних фабрик (ЦЗФ) – ПРАТ "ЦЗФ "Вуглегірська" (41%), і 38,25% акцій ПАТ "ДТЕК Жовтнева ЦЗФ" і "ДТЕК Добропільська ЦЗФ".

Продажу підлягають, зокрема, 25-відсоткові пакти акцій ПАТ "Дніпровський машзавод" і ВАТ "Тернопільське об'єднання "Текстерно" (останнє – у випадку приведення до вимог закону "Про акціонерні товариства"), 21,552% виробника акумуляторів ПРАТ "Іста-Центр", 25,1% ТОВ "Торговий флот Донбасу".

Загалом у переліку підлягають приватизації в 2017 році об'єкти груп В, Г, Е - понад 100 компаній.

ФДМ цим же наказом також затвердив перелік об'єктів груп В і Г, які підлягають продажу після вилучення їх з переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.

До нього увійшли дев'ять компаній, зокрема ВАТ "Авіакомпанія "Одеські авіалінії" (100%), ПАТ "НВП "Більшовик" (100%), ВАТ "Укрцинк" (100%), ПАТ "НВК "Електронприлад" (91,767%).

Як повідомлялося з посиланням на дані ФДМ у 2016 році надходження від приватизації державного майна до загального фонду держбюджету України становили 188,92 млн грн, або 1,1% від затвердженого у державному бюджеті плану 17,1 млрд грн.

Держбюджет-2017 знову передбачає надходження коштів від приватизації в розмірі 17,1 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА