19:52 26.01.2017

Ветерани АТО та депутати заблокували ще одну залізничну станцію на Луганщині

2 хв читати

Ветерани АТО та народні депутати, які блокують залізницю в Луганській області, заблокували ще одну станцію - Світланове, повідомляє "Штаб блокади торгівлі з окупантами".

"Ми відкрили другий пункт блокади фінансування тероризму та торгівлі з окупантами. Це станція Світланове. Новий редут знаходиться всього в декількох кілометрах від лінії зіткнення з російськими окупантами", - йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook в четвер увечері.

У штабі зазначили, що велику частину часу вони витрачають на інженерне облаштування місцевості.

"Далі буде", - попереджають організатори акції.

У свою чергу народний депутат Семен Семенченко на сторінці у Facebook прокоментував цей крок: "Ветерани війни за незалежність відповіли на загрози силового протистояння і відкриття кримінальних справ розширенням географії блокади".

Як повідомлялося, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Блокпост блокади дістав назву "Редут Богдана".

Прокуратура 26 січня відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування за ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Спікер прокуратури Луганської області Ганна Зикова розповіла, що на 41-му км перегону перебуває близько 55 людей у камуфляжі, серед яких народні депутати С.Семенченко, Тарас Пастух і Володимир Парасюк. Вони розмістили на залізничній колії три дерев'яні "їжаки" і заблокували вантажі, які переміщалися на не підконтрольну українській владі територію Луганської області.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз написав у Facebook, що протестувальники заблокували в Луганській області призначені для транспортування вугілля порожні вагони, ця акція загрожує енергетичній безпеці всієї країни: "Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" несе загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не буде відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА