13:10 30.01.2017

Блокування залізничного руху на Донбасі має ознаки скоєння низки злочинів, завдає прямих збитків Україні

2 хв читати
Блокування залізничного руху на Донбасі має ознаки скоєння низки злочинів, завдає прямих збитків Україні

Блокування активістами та політичними діячами переміщення товарів з/на неконтрольовані території Донбасу залізничним транспортом через визначені контрольні пункти в'їзду-виїзду має ознаки протиправної діяльності, завдає прямих збитків державі та створює передумови до зриву функціонування енергосистеми країни, заявляють у Службі безпеки України.

У заяві СБУ, оприлюдненій у понеділок на сайті спецслужби, зазначено, що блокування залізничного руху має ознаки здійснення протиправної діяльності згідно зі статтею 278 (угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна), ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ст. 280 (примушування працівників транспорту до невиконання своїх службових обов'язків) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, йдеться в документі, такі дії "створюють передумови до зриву стабільного функціонування енергосистеми України (з урахуванням наявності в Україні п’яти ТЕС, які виробляють до 15% теплової генерації, відсутність поставок вугілля антрацитової групи призведе до дефіциту генерувальних потужностей в Об'єднаній енергетичній системі України та змусить впровадити графік "віялових" відключень споживачів".

Також, стверджують у СБУ, "блокування завдають прямих збитків державі", - із 25 січня 2017 р. в ОРДЛО залишилося 385 вагонів із 26,95 тис. тонн вугілля загальною вартістю 35 млн 35 тис. грн, понад 20 тис. порожніх вагонів, а також майно ПАТ "Укрзалізниця".

У СБУ додали, що блокування залізничних перевезень на Донбасі "призведе до збільшення кількості громадян, які після втрати ними робочих місць (забезпечують існування майже 150 тис. осіб) змушені будуть з урахуванням 40-відсоткової недоукомплектованості у т. зв. "армійських підрозділах" ОРДЛО вступити до лав незаконних збройних формувань".

Дії з блокування "негативно впливають на процес звільнення заручників", заявили в українській спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА