13:01 02.02.2017

Кредитний портфель колишніх акціонерів Приватбанку реструктуризовано на 10 років з поквартальною виплатою - Шлапак

3 хв читати
Кредитний портфель колишніх акціонерів Приватбанку реструктуризовано на 10 років з поквартальною виплатою - Шлапак

Кредитний портфель колишніх акціонерів Приватбанку (Дніпро) реструктуризовано на 10 років з поквартальною виплатою, повідомив голова правління банку Олександр Шлапак на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Угоди записані таким чином: на 10 років реструктуризація і оплата поквартально. Перші оплати мають піти ось-ось. Ті оплати, які настали, оплачуються – обслуговуються", - сказав він.

О. Шлапак додав, що до 1 липня 2017 року має бути внесено забезпечення за цими кредитами.

"Ніхто не говорив про погашення портфеля до 1 липня. Йшлося про завершення реструктуризації самого портфеля – як він буде реструктуризований і, головне, внесення забезпечення за цим портфелем до 1 липня. У разі, якщо колишній акціонер встигне це зробити – значить тоді friendly, якщо ні – тоді інші кроки", - сказав він.

За словами керівника Приватбанку, на сьогодні сформовані резерви на 155 млрд грн під цей портфель кредитів.

"Можливо, це ще не весь портфель, і ми проводимо роботу з його інвентаризації. Моє відчуття, що 155 млрд – це ще не всі резерви, які нам доведеться формувати", – додав О. Шлапак.

Він повідомив, що за рішенням наглядової ради створено спецпідрозділ, який має протягом двох місяців здійснити інвентаризацію портфеля пов'язаних осіб.

"Зрозуміти – що обслуговується, що ні, яка перспектива цих позик. Після цього – переговори з колишніми акціонерами", – пояснив голова правління.

О. Шлапак висловив сподівання, що ці переговори проводитимуть ті, хто підписував угоду з екс-акціонерами банку – прем'єр-міністр, глава Нацбанку.

Керівник банку уточнив, що якщо буде дотримано логіку, сформовану наприкінці минулого року у переговорах керівництва держави з акціонерами Приватбанку (Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим – ІФ), то перші погашення цих кредитів будуть лише в 2018-2019 роках.

Він наголосив, що у зв'язку зі 100-відсотковим формуванням резервів портфель цих поганих кредитів не чинить негативного впливу на поточну діяльність банку, водночас він є причиною формування збитку у розмірі 135 млрд грн, тому банк зацікавлений, щоб цей портфель обслуговувався.

ПриватБанк заснований в 1992 році. Згідно з даними Нацбанку України, станом на 31 березня 2016 року його найбільшими акціонерами були Геннадій Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередковане - 8,3244%) і Ігор Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3244%).

Згідно з інформацією НБУ, на 1 жовтня 2016 року за розміром загальних активів (271,837 млрд грн) банк був найбільшим серед 100 банків країни.

Уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію банку: держава отримала 100% в капіталі Приватбанку, а обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінюється в межах 116,8-148 млрд грн, з яких вже були випущені ОВДП на 107 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА