13:35 02.02.2017

ПриватБанк надіслав запит Commerzbank про причини блокування EUR17 млн своїх коштів

1 хв читати
ПриватБанк надіслав запит Commerzbank про причини блокування EUR17 млн своїх коштів

Голова правління Приватбанку (Дніпро) Олександр Шлапак підтвердив інформацію про блокування німецьким Commerzbank EUR17 млн, що належать українському банку на його кореспондентському рахунку.

"Досить негарна ситуація з Commerzbank, через який проходить більша частина операцій Приватбанку: сьогодні заблокував на своїх рахунках близько EUR17 млн наших коштів. Ми зробили офіційний запит, намагаємося з'ясувати (ситуацію - ІФ)", – сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер.

О. Шлапак наголосив, що програма довгострокового фінансування придбання сільгосптехніки українськими підприємствами під гарантії німецького державного страхового товариства Hermes триває. В її рамках виконується близько 10 угод, за якими сплачуються всі платежі контрагентами і ПриватБанком.

Голова правління зазначив, що банк проінформує пресу про результати переговорів з Commerzbank щодо цієї ситуації.

Раніше у вівторок редактор телепрограми "Гроші" Олександр Дубинський повідомив, що Commerzbank заблокував на коррахунку Приватбанку EUR17,8 млн як гарантію виконання зобов'язань за програмою довгострокового фінансування придбання основних засобів українськими підприємствами, що надається під гарантії Hermes. За його твердженням, таке право німецький банк має у разі значного погіршення фінансових показників Приватбанку і аргументував у листі на ім'я О. Шлапака заявами Національного банку України та публікаціями в пресі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА