18:56 03.02.2017

Лутковська і Москалькова обговорили ситуацію щодо заарештованого в Криму адвоката Курбедінова та його підзахисних

2 хв читати

Уповноважені з прав людини України та Росії Валерія Лутковська і Тетяна Москалькова в телефонній розмові в п'ятницю обговорили ситуацію з дотриманням прав заарештованого в Криму адвоката Еміля Курбедінова.

"Валерія Лутковська висловила занепокоєння щодо ситуації з Емілем Курбедіновим, якого було затримано 26 січня в Криму, і у зв'язку з чим було направлено звернення Валерії Лутковської до російської колеги. Крім того, під час розмови Валерія Лутковська звернула увагу Т.Москалькової на проблему, пов'язану із забезпеченням права на захист підзахисних, адвокатом яких був Еміль Курбедінов", - йдеться в повідомленні прес-служби українського омбудсмена.

У свою чергу Т.Москалькова запевнила, що під час сьогоднішнього судового засідання в так званій справі Хізб ут-Тахрір право підсудних на захист було дотримано - "вони мали можливість скористатися послугами адвокатів, що представляють інтереси підсудних за їх згодою".

Російський омбудсмен також повідомила, що судова інстанція надала гарантії, що судові засідання не проводитимуть без адвокатів.

Як повідомлялося, 26 січня силовики, які представилися працівниками центру "Е" МВС Криму, затримали Е.Курбедінова, здійснили обшуки у нього в офісі та за місцем проживання, де зареєстрована адвокатська колегія. З приміщення суду Е.Курбедінова вивели під охороною, заарештувавши на десять діб.

Е.Курбедінов захищає, зокрема, обвинуваченого ФСБ Криму в закликах до сепаратизму заступника голови меджлісу кримських татар Ільмі Умерова.

Адвокату інкримінували розміщення в соцмережі відео та фотографій з мітингу Хізб ут-Тахрір у 2013 році в Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА