15:16 06.02.2017

Мінфін завершує переговори з МВФ

2 хв читати
Мінфін завершує переговори з МВФ

Міністерство фінансів України завершує переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо отримання наступного кредитного транша, повідомив глава відомства Олександр Данилюк у Києві в понеділок на прес-конференції, присвяченій результатам роботи Мінфіну в 2016 році і планів на 2017 рік.

"Ми вже на останніх етапах, вже обговорюються технічні моменти для отримання наступного транша", - сказав він.

Міністр також повідомив, що переговори з МВФ щодо отримання транша можуть бути завершені до кінця поточного тижня.

О. Данилюк зазначив, що відновлення співпраці з МВФ є важливим сигналом для зарубіжних інвесторів і партнерів про те, що Україна перебуває на шляху реформ.

"Всі транші, заплановані на цей рік, мають бути отримані, оскільки це є важливим індикатором реформ", - наголосив він.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування були відновлені, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня. Згідно з переглянутим графіком фінансування, подальше виділення коштів планувалося щокварталу за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш у розмірі $1,3 млрд – у середині листопада 2016 року. Найбільший транш планується в першому кварталі 2017 року – понад $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочений до $1,33 млрд, а решти п'яти – до $735 млн.

Після націоналізації Приватбанку і прийняття держбюджету-2017 керівники Мінфіну і Нацбанку заявили про ймовірність позитивного рішення МВФ про виділення Україні четвертого транша за програмою EFF у кінці січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА