12:17 07.02.2017

Американський безпілотник проводить активну розвідку біля лінії розмежування на Донбасі

2 хв читати
Американський безпілотник проводить активну розвідку біля лінії розмежування на Донбасі

Стратегічний безпілотний літальний апарат (БЛА) ВПС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 у вівторок здійснює черговий розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, свідчать дані західних сайтів, які відстежують пересування військової авіації.

За їхньою інформацією, безпілотник близько двох годин курсує з півночі на південь уздовж лінії розмежування України з самопроголошеними ДНР і ЛНР, але не перетинає її. Розвідник летить на висоті 16 тис. метрів.

Це другий з 5 лютого політ американського БЛА на Донбасі.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км безпілотник RQ-4 Global Hawk може спостерігати за всією територією ДНР і ЛНР, а також прикордонними областями Росії. Згідно з відкритими джерелами, апарат може патрулювати протягом 30 годин, перебуваючи на висоті 15-18 тис. метрів.

Далекий американський БЛА вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії. Він увійшов у повітряний простір України з боку Румунії на північ Молдови і продовжив політ на схід над Кіровоградською та Дніпропетровською областями до Донецької області. На безпілотнику ввімкнено транспондер.

До цього підльоти до лінії розмежування на Донбасі американського безпілотника були зафіксовані 15 жовтня, 14 листопада, 2 та 16 грудня та 5 лютого.

Важкий безпілотник ВПС США в минулому і поточному році використовувався для виявлення і знищення цілей бойовиків у Лівії з допомогою його озброєння. З січня 2015 року американські стратегічні безпілотники регулярно здійснюють польоти в районі Чорного моря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА