11:24 13.02.2017

Невідомі напали на розташування "Аскера" в Чонгарі, у ЗСУ заявляють, що затримали НЗФ

2 хв читати
Невідомі напали на розташування "Аскера" в Чонгарі, у ЗСУ заявляють, що затримали НЗФ

У неділю ввечері невідомі озброєні люди у військовій формі здійснили спробу захоплення бази кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджіхана (база облаштована громадською організацією "Аскер"), який розташований у с.Чонгар (Херсонській обл.), що на адміністративній межі з тимчасово окупованим Росією Кримом, повідомляє радіо "Куреш".

За даними, оприлюдненими на сайті радіо, близько 20:00 неділі за допомогою БТР невстановлені особи протаранили огорожу розташування батальйону і намет, в якому в цей час перебували люди.

"Озброєні люди захопили розташування, весь особовий склад і тих, хто перебував у цей час на території, силою вклали на підлогу. За інформацією з місця подій, в розташуванні батальйону озброєні люди застосували вогнепальну зброю, роблячи попереджувальні постріли в повітря і по ногах. Повідомлень про постраждалих редакція не має", - йдеться в оприлюдненій замітці.

У повідомленні зазначено, що в розташуванні батальйону працює прокуратура та вибухотехніки, а журналісти кримськотатарського каналу АТР, які перебувають на місці подій, не мають доступу до відеоапаратури через те, що вона заблокована озброєними людьми.

Водночас у прес-службі оперативного командування ЗСУ "Південь" заявили, що підрозділ, що входить до складу військової частини оперативного командування та виконує бойові завдання в Херсонській області, облаштовував за наказом командира бойові позиції, коли "на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування".

"Враховуючи специфіку підрозділу та умови ситуації, формування було затримано, роззброєно згідно з усіма статутами та іншими законодавчими актами щодо дій у подібних ситуаціях. Зараз тривають згідно з нормативно-правовою базою визначені заходи та облік озброєння", - йдеться в повідомленні? оприлюдненому на сторінці прес-служби оперативного командування "Південь" у Facebook.

У прес-службі також спростували повідомлення про начебто напад ЗСУ на громадську організацію "Аскер" та заявили, що "воно є ні чим іншим, як черговим фейком та намаганням очорнити ЗСУ, внести певний розлад і недовіру в українському суспільстві". "Захисники України не нападають, а виконують завдання із захисту українського народу", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА