11:49 20.02.2017

У БПП закликали нардепів та активістів припинити блокаду залізничного сполучення з непідконтрольними територіями

3 хв читати
У БПП закликали нардепів та активістів припинити блокаду залізничного сполучення з непідконтрольними територіями

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді закликає народних депутатів та громадських активістів припинити блокаду поставок вугілля з непідконтрольних уряду територій Донбасу.

"Фракція "Блоку Петра Порошенка" закликає колег припинити протизаконне блокування залізничного сполучення", - сказав лідер фракції Ігор Гринів на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп у понеділок.

Парламентарій наголосив, що у народних депутатів є законні методи вирішення питань, "а не злочинним чином створювати кризу всередині країни".

“Фракція Партії «Блок Петра Порошенка» закликає колег припинити протизаконне блокування залізничного сполучення. Народ наділив вас повноваженнями, щоб ви мали можливість, важелі впливу у законний спосіб вирішувати питання державної ваги, а не злочинним методом створювати кризу всередині України”, – сказав він.

За словами Голови фракції, у заручниках учасників цієї блокади опинився весь український народ. Внаслідок безвідповідальних дій, небезпека зупинки теплових електростанцій загрожує половині країни – від Києва до Краматорська. Відтак, мільйони людей залишаться без світла та тепла посеред зими.

“Це загрожує сотням міст України гуманітарною кризою. Нагадаю, від подібної кризи, спровокованої російсько-терористичними військами, українське суспільство рятувало Авдіївку три тижні тому. Ті, хто бачив розпач та страх авдіївчан у період, коли Коксохім (Авдіївський – ред) ледь не зупинився, навряд чи хотіли б повторення такої ж ситуації хоча б в одному українському місті”, – наголосив Ігор Гринів.

За його словами, великі підприємства Маріуполя, Запоріжжя та інших промислових гігантів перебувають на межі зупинки. “Якщо це станеться – тисячі українців опиняться без роботи, а Державний бюджет понесе мільярдні збитки. При цьому терористичні угрупування та окупаційні війська не несуть від блокади рівноцінних втрат, бо будь-яка блокада окупованих територій безрезультатна щодо ворога, коли не контролюється 400 кілометрів кордону із Росією”, – підкреслив голова фракції.

Ігор Гринів зауважив, що навіть за кордоном це розуміють. “Західні партнери із Європейського союзу, лідери Великої сімки так само закликають припинити блокаду і знищення української енергетичної незалежності”, – додав він.

Голова фракції зазначив, що у зв’язку із цим, наполягає, щоб на цьому тижні особливу увагу парламент приділив блоку питань паливно-енергетичного комплексу, питанням оперативної гуманітарної допомоги та блоку питань правоохоронної діяльності.

“Я, як голова фракції БПП, заявляю про повну підтримку будь-яких антикорупційних ініціатив, підтримку будь-яких заходів по боротьбі із контрабандою і спекуляціями на ринку вугілля і електроенергії. Колеги, зараз – не час для маніпуляцій та створення внутрішніх загроз безпеці України. Не час деструктивного руйнування економіки, яка щойно почала виходити з кризи”, – заявив Ігор Гринів.

Він зауважив, що рівно 100 років тому ми втратили свій шанс на державність саме через розбрат, критиканство та багатогетьманство.

Голова фракціі також звернувся до Віце-спікера парламенту Оксани Сироїд: “Віце-спікер, в ефірі одного з каналів українського телебачення, у словесній демагогії договорилася до того, що люди, які займають керівні посади в державі, причетні до розстрілів на Майдані. Оксано, перефразовуючи слова професора Преображенського – припиніть за обідом дивитись російські телеканали”.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА