13:30 21.02.2017

У Криму затримали громадського активіста Мустафаєва та ще близько 20 людей

2 хв читати
У Криму затримали громадського активіста Мустафаєва та ще близько 20 людей

Голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров заявляє про затримання в Криму громадського активіста Марлена Мустафаєва та ще близько 20 людей.

"Буквально кілька годин тому близько 20 людей заарештовано в Криму в селі Кам'янка біля Сімферополя", - сказав Р.Чубаров на прес-конференції в Києві у вівторок.

За його словами, з обшуком прийшли до активіста Марлена Мустафаєва. "Він нічого такого не робить, окрім як активно пише у Facebook. До нього прийшли з обшуком із метою арешту, а інші люди зібралися, щоб з'ясувати, що відбувається з їхнім сусідом. Їх забрали і повезли в центр боротьби з екстремізмом", - розповів голова меджлісу кримськотатарського народу.

За його словами, затримання здійснював російський ЗМОП (рос. ОМОН - ІФ), і припустив, що офіційною версією затримання активістів могло бути проведення несанкціонованого мітингу.

Голова меджлісу не зазначив точної цифри затриманих, зауваживши, що два джерела сказали йому, що затримано близько 20 людей, а третє джерело назвало цифру 11.

"Подивимося, які будуть результати. Мені здається, частину цих людей відпустять, обмежившись грошовими штрафами, можливо, деяких затримають на кілька днів", - припустив він.

Р.Чубаров зазначив, що таке відбувається в Криму майже щодня.

Говорячи про причини інциденту він сказав: "Російські окупаційні структури крок за кроком просто вичищають кримське суспільство від людей, яких навіть у незначній формі опосередковано демонструє свої погляди, свої думки щодо того, що відбувається. Тепер вони дійшли до сфери блогерів і тих, хто більш-менш помітний у соціальних мережах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА