20:16 23.02.2017

МВФ, як і раніше, погоджує з усіма підписантами меморандум співпраці з Україною

2 хв читати

Міжнародний валютний фонд (МВФ), як і раніше, погоджує з владою України меморандум про співпрацю, повідомив офіційний представник фонду Джеррі Райс.

"У цьому немає нічого незвичайного: іноді вирішення певних питань потребує часу. Виходячи з цього планується і дата засідання Ради директорів фонду", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

"Як тільки документ буде доопрацьовано, пропозицію завершити черговий перегляд програми EFF буде представлено Раді директорів фонду найближчими тижнями", - додав він.

Представник МВФ при цьому зазначив, що фонд продовжує спілкування з усіма підписантами документа, зокрема Міністерством фінансів, Кабінетом Міністрів, Національним банком України та Адміністрацією президента.

"Ми контактуємо з усіма", - сказав Д.Райс.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1, 7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку з невиконанню ряду умов, політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори щодо продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня. Згідно з переглянутим графіком фінансування, подальше виділення коштів планувалося щокварталу за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш у розмірі $1,3 млрд - у середині листопада 2016 року. Найбільший транш планується в першому кварталі 2017 року - понад $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочено до $1,33 млрд, а решти п'яти - до $735 млн.

Після націоналізації ПриватБанку та прийняття держбюджету-2017 керівники Мінфіну та Нацбанку заявили про ймовірність позитивного рішення МВФ щодо виділення Україні четвертого транша за програмою EFF наприкінці січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА