17:52 24.02.2017

ТЕС України вдвічі знизили споживання антрациту - голова "Укренерго"

2 хв читати
ТЕС України вдвічі знизили споживання антрациту - голова "Укренерго"

Теплові електростанції (ТЕС) України від моменту запровадження надзвичайних заходів в енергосистемі країни скоротили споживання вугілля антрацитової групи вдвічі, повідомив в. о. директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Ми розраховували на 40% економії, коли робили наші попередні розрахунки. Фактично ми витрачаємо цього палива вдвічі менше, ніж витрачали б його без введення надзвичайного стану", - сказав він у своєму зверненні, оприлюдненому на сторінці компанії у Facebook.

За його словами, без урахування Луганської ТЕС, яка працює в "острівному режимі", забезпечуючи електроенергією північ області, інші антрацитові блоки ТЕС спрацьовують лише 7-8 тис. тонн вугілля на добу.

"Це дає нам можливість стверджувати, що ми гарантовано зможемо пройти осінньо-зимовий період до закінчення опалювального сезону без обмежень споживачів, без відключень, якщо не стануться якісь технологічні порушення", - зазначив В.Ковальчук.

При цьому більшість АЕС України останнього тижня займає не менше ніж 60% частки в структурі відпуску електроенергії, зазначив він.

Раніше В.Ковальчук наголошував, що у рамках запровадження надзвичайної ситуації в електроенергетичній галузі планується знизити спалювання електростанціями антрациту з 30 тис. тонн до 20 тис. тонн на добу.

Як повідомлялося, запаси вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) України за останню добу зросли на 2,3% (на 34,9 тис. тонн) - до 1 млн 552,1 тис. тонн. Станом на 24 лютого запаси вугілля антрацитової групи становили 789,1 тис. тонн (+0,3% до 23 лютого), газової групи - 763 тис. тонн (+4,5%).

Крім того, запаси вугілля на складах теплоелектроцентралей (ТЕЦ) України за добу зросли на 0,9% (на 1,1 тис. тонн) - до 117,6 тис. тонн. Зокрема, запаси вугілля антрацитової групи на 24 лютого становлять 59,8 тис. тонн (-5,2% до 23 лютого), газової - 57,8 тис. тонн (+8,2%).

Надзвичайні заходи в енергетиці, передбачені розпорядженням Кабінету Міністрів України №103-р від 15 лютого, набули чинності з 17 лютого через блокаду активістами за підтримки деяких народних депутатів постачань товарів із зони АТО.

У період дії надзвичайних заходів НЕК "Укренерго" зобов'язана визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенерувальних потужностей; встановити вимоги щодо складу обладнання ТЕС у розрізі енергоблоків; у разі необхідності та за погодженням із Міненерговугілля - застосовувати графіки аварійних відключень.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА