16:52 25.02.2017

Кримськотатарський батальйон буде створено як підрозділ у складі морської піхоти ЗСУ

2 хв читати
Кримськотатарський батальйон буде створено як підрозділ у складі морської піхоти ЗСУ

Кримськотатарський батальйон із залученням членів громадського об'єднання "Аскер" буде створено як підрозділ у складі морської піхоти Збройних сил України, повідомив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Є принципова домовленість із міністром оборони Полторак (міністр оборони України Степан Полторак - ІФ), що це буде підрозділ у складі морської піхоти. Це не зовсім те, чого ми хотіли, але для початку, напевно, згодиться", - сказав М.Джемілєв під час міжнародного форуму "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу" в Києві у суботу.

Він зазначив, що зараз важко сказати, скільки в підрозділі буде бійців, але було заплановано близько 250 осіб.

"Після того, як цей батальйон буде узаконено, дуже багато будуть записуватися. Причому не тільки етнічні кримські татари, а й усі ті, хто приймає принципи, на основі яких створюється цей батальйон", - вважає М.Джемілєв.

За його словами, спочатку планувалося, що кримськотатарський батальйон увійде до складу Національної гвардії України, але потім було ухвалено рішення, що підрозділ у складі Міністерства оборони України.

Як повідомлялося, 13 лютого міністр оборони України С.Полторак і глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров обговорили можливість формування військового підрозділу із залученням членів громадського об'єднання "Аскер" з урахуванням їх віросповідання. На зустрічі обговорювалися події, що сталися в ніч на 13 лютого поблизу селища Чонгар (Херсонська обл.), а також перспективи і порядок призову на військову службу за контрактом у складі підрозділу бригади морської піхоти Військово-морських сил ЗС України громадян різних національностей, які є вихідцями з АР Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА