09:48 28.02.2017

Яценюк не має наміру ставати главою Нацбанку

1 хв читати
Яценюк не має наміру ставати главою Нацбанку

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявляє, що не має наміру ставати главою Національного банку України.

"Дуже конкретна відповідь на ваше запитання: я не маю наміру ставати главою Національного банку України", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, коментуючи відповідні чутки.

А.Яценюк переконаний, що глава Нацбанку має бути повністю аполітичною фігурою, і нині ним має бути професійний економіст-банкір.

Екс-прем'єр вважає, що необхідно розширити функції Національного банку, тому що наразі у нього їх дві: стабільність національної валюти та цін. На його думку, Нацбанк має також працювати над створенням робочих місць, як Федеральна резервна система США, і парламент має змінами до Конституції додати йому таку функцію.

А.Яценюк зазначив, що країні нині потрібні дешеві та довгі кредити. Крім того, він зазначив, що кардинально змінилася банківська система, 80 банків ліквідовано, було націоналізовано ПриватБанк, і в руках держави сконцентрована більше ніж половина всієї банківської системи України.

"Кожен банк тепер має стати спеціалізованим. Якщо йдеться про експортно-імпортний банк, то він має кредитувати виключно індустріальну економіку України, яка продає товари на експорт. Ощадбанк і ПриватБанк мають кредитувати малий і середній бізнес. Укргазбанк має кредитувати великі підприємства", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА