12:00 06.03.2017

Біля АП відбувається мітинг із вимогою покарати винних у закритті справ проти Іванющенка

2 хв читати
Біля АП відбувається мітинг із вимогою покарати винних у закритті справ проти Іванющенка

Громадські активісти, журналісти та політики в понеділок уранці провели мітинг біля Адміністрації президента України з вимогою покарати тих, хто причетний до ситуації із закриттям кримінальних справ та до зняття санкцій з екс-нардепа від Партії регіонів, бізнесмена Юрія Іванющенка.

"Юра Єнакіївський - це символ найбільш одіозних порушників закону, він наповнював кишені на той час правлячого клану", - сказав на мітингу народний депутат Сергій Лещенко.

За його словами, Ю.Іванющенко шляхом підкупу суддів виправдовує себе, а Генпрокуратура йому в цьому не перешкоджає і робить все, "щоб Іванющенко вийшов сухим із води".

"Чи міг Петро Порошенко про це не знати? Звісно ж, ні", - сказав С.Лещенко.

Під час акції її учасники тримали в руках транспаранти з гаслами "Злочевський, Іванющенко, а завтра - Янукович?".

Як повідомлялося, на початку березня 2017 року Рада Європейського Союзу на рік продовжила дії адресних обмежувальних заходів ЄС стосовно деяких громадян України, яких вважають відповідальними за розтрату державних коштів. Проте з цього списку був виключений бізнесмен Ю.Іванющенко.

28 лютого 2017 р. генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Верховний Суд України закрив усі кримінальні провадження стосовно Ю.Іванющенка: "Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи по Іванющенку".

Генпрокурор зазначив, що це зроблено "саме перед продовженням санкцій ЄС щодо заарештованих активів Януковича і компанії". "У мене багато емоцій і не менше аргументів проти цього рішення. Але єдиний вихід - якнайшвидше змінити склад ВСУ", - додав Ю.Луценко.

У свою чергу Верховний Суд України заявив, що не закривав кримінальних проваджень стосовно Ю.Іванющенка, а, по суті, не переглядав рішень судів попередніх інстанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА