19:11 09.03.2017

Сбербанк в Україні не обслуговує осіб із документами, виданими на непідконтрольних українській владі територіях

3 хв читати
Сбербанк в Україні не обслуговує осіб із документами, виданими на непідконтрольних українській владі територіях

Дочірній банк Сбербанку Росії в Україні - ПАТ "Сбербанк" - не обслуговує фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях, повідомляється в коментарі банку у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"ПАТ "Сбербанк", будучи українським комерційним банком і здійснюючи свою діяльність на підставі ліцензії НБУ, неухильно дотримується норм українського законодавства. Банк не обслуговував, не обслуговує і не має наміру обслуговувати фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях, і не здійснює фінансових операцій на цих територіях. Банк обслуговує клієнтів виключно на підставі документів, що ідентифікують їх відповідно до вимог українського законодавства", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, всі клієнти банку проходять процедуру обов'язкової ідентифікації відповідно до вимог законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму і Положення НБУ про здійснення банками фінансового моніторингу (постанова НБУ №417), що підтверджено перевірками НБУ. Зокрема, відповідно до законодавства України з питань фінансового моніторингу, банк не обслуговує осіб, включених до офіційного переліку причетних до здійснення терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції, і здійснює блокування фінансових операцій таких осіб з урахуванням рекомендацій FATF і відповідних рішень Ради національної безпеки і оборони (РНБО) та Кабінету Міністрів України.

"ПАТ "Сбербанк" працює в штатному режимі, безумовно виконуючи свої зобов'язання в повному обсязі перед клієнтами та партнерами з дотриманням норм національного і міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, НБУ 7 березня заявив, що ініціюватиме застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку в Україні, якщо підтвердиться інформація про готовність материнського банку здійснювати обслуговування осіб-власників паспортів невизнаних "ДНР" і "ЛНР".

"У разі підтвердження цієї інформації, НБУ ініціюватиме перед РНБО питання про застосування санкцій до ПАТ "Сбербанк", - йдеться в повідомленні Нацбанку.

Раніше у вівторок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виступив за закриття українського Сбербанку і висунув вимогу щодо якнайшвидшого запровадження санкцій до нього з боку НБУ з огляду на рішення "материнського" Сбербанку Росії приймати як документ, що засвідчує особу, паспорти т. н. "ДНР"/"ЛНР".

"Скільки треба часу НБУ, щоб запровадити санкції стосовно Сбербанку Росії, що працює в Україні? Вважаю за необхідне негайну реакцію НБУ!" - написав глава МВС на своїй сторінці в Facebook.

На думку міністра, не може провадити роботу в Україні банк, що підтримує засуджене світовою спільнотою визнання документів маріонеткових режимів та анексію українських територій.

Сбербанк (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк "НРБ") засновано у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром активів (48,356 млрд грн) він посідав шосте місце серед 93 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА