17:31 20.03.2017

СБУ підготувала документ про заборону в'їзду до України російської учасниці Євробачення Самойлової

2 хв читати
СБУ підготувала документ про заборону в'їзду до України російської учасниці Євробачення Самойлової

Служба безпеки України підготувала рішення про заборону на в'їзд до країни російської виконавиці Юлії Самойлової, яка незаконно відвідала окупований РФ Крим. Співачку обрано для участі в конкурсі Євробачення-2017 у травні в Києві.

"На цю хвилину рішення про заборону її в'їзду ще не прийнято, але відкрию таємницю – відповідний документ вже підготовлено", - сказав глава СБ України Василь Грицак журналістам у понеділок у Києві, відповідаючи на відповідне запитання.

В. Грицак додав: "Я хочу наголосити, що моя позиція як керівника спецслужби - закон має бути один для усіх. Вона не просто відвідувала Крим, вона залишила сліди в соціальних мережах, де висловлювалася з приводу України, її влади, узятого курсу на євроатлантичну інтеграцію. Моя позиція чітка: я вважаю, що вона не повинна приїжджати до України".

Як повідомлялося, Росію на Євробаченні-2017 представлятиме Ю. Самойлова з піснею Flame is Burning. Вона з дитинства, пересувається на інвалідному візку і має першу групу інвалідності.

Служба безпеки України повідомила, що перевірить достовірність інформації про можливі візити Ю. Самойлової до Криму, і після цього прийме рішення щодо її допуску на українську територію.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко заявив, що міністерство вивчає інформацію щодо можливого виступу Ю. Самойлової в Криму. Він зазначив, що Мінінформполітики не звертатиметься до Служби безпеки України з проханням про вивчення ситуації, оскільки СБУ вже поінформована та вивчає ситуацію.

Народний депутат України (фракція "Народний фронт"), радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко висловив думку, що українська сторона може дозволити представниці Росії Ю. Самойловій прибути до України, але за відвідування окупованого Криму їй доведеться відповісти згідно з українським законодавством. Він навів витяги з законодавства України, що визначають таку процедуру.

14 березня виконавчий директор конкурсу "Євробачення" Йон Ола Санд заявив, що в питанні участі російської виконавиці Юлії Самойлової рішення має приймати українська влада.

Раніше глава СБУ висловив переконання, що, відправляючи на пісенний конкурс Ю. Самойлову, влада РФ вирішили перевірити реакцію української сторони, і запевнив, що "реакція СБУ обов'язково буде", але хотів би, щоб була реакція не лише спецслужби: "Ми хотіли б також почути висновки з цього питання організаторів Євробачення, Міністерства культури, інших відповідних відомств".

У понеділок, 20 березня, у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" В. Грицак повідомив, що СБУ найближчим часом прийме рішення щодо заборони на в'їзд до країни Ю. Самойлової. При цьому він висловив свою позицію щодо того, що російській співачці потрібно заборонити в'їзд на територію України: "Я вважаю, що закон має бути один для всіх, оскільки ця людина порушила закон".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА