10:23 30.03.2017

Рада директорів МВФ розгляне питання надання чергового транша Україні 3 квітня

2 хв читати
Рада директорів МВФ розгляне питання надання чергового транша Україні 3 квітня

Голова Міністерства фінансів України Олександр Данилюк інформує, що рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) розгляне питання третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України 3 квітня 2017 р.

"Роботу завершено спільними зусиллями. Питання України буде розглянуто радою директорів МВФ 3 квітня", - написав у четвер вранці на своїй сторінці О. Данилюк.

Як повідомлялося, питання третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України зникло з порядку денного ради директорів Міжнародного валютного фонду на 20 березня. Жодна інформація про причини таких змін на сайті Фонду відсутня. Порядок денний розписано до 31 березня і питання України в ньому немає.

За даними Мінфіну, перенесення термінів проведення засідання зумовлено виключно потребою уточнення розрахунків економічних наслідків заходів, вжитих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

У свою чергу, Національний банк України (НБУ) повідомив, що Україна перебуває у програмі співробітництва з МВФ. Національний банк, у свою чергу, також оновив макроекономічні прогнози з урахуванням ефекту торгової блокади окремих районів Донецької та Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що указом президент України Петра Порошенка від 16 березня введено в дію рішення РНБО від 15 березня про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію дотику в Донецькій і Луганській областях. Рішення не стосується гуманітарних вантажів і перетину лінії розмежування людьми.

МВФ 4 березня повідомив про досягнення угоди з владою України щодо меморандуму про економічну і фінансову політику. Це відкриває шлях для завершення третього перегляду програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україні може бути наданий четвертий транш фінансування, об'ємом SDR734,05 млн (близько $1 млрд).

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування були відновлені, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише у середині вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА