14:51 01.04.2017

Україна зменшила заявку на імпорт газу зі Словаччини в 4,1 разу – до 10 млн куб. м на добу

2 хв читати
Україна зменшила заявку на імпорт газу зі Словаччини в 4,1 разу – до 10 млн куб. м на добу

Україна зменшила заявку на імпорт 1 квітня природного газу з боку Словаччини в 4,1 разу – з 41,4 млн куб. м, які поставлялися в останні дні березня, до 10 млн куб. м.

Згідно з оперативними даними оператора газотранспортної системи Словаччини Eustream, протягом 1-31 березня Україна імпортувала за цим маршрутом 1,23 млрд куб. м газу.

Як повідомлялося, наприкінці лютого головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив про плани компанії в квітні суттєво зменшити обсяги імпорту газу.

У зв'язку з цим "Нафтогаз" запросив зацікавлені компанії до використання в квітні 2017 року вільних газотранспортних потужностей, заброньованих компанією в пункті Будинце на українсько-словацькому кордоні.

НАК готовий запропонувати постачальникам гнучкий механізм взаємодії залежно від обсягів і термінів поставок газу. У запиті необхідно зазначити очікуваний обсяг газотранспортних потужностей, а також шиппер-код постачальника в системі оператора газотранспортної системи Словаччини Eustream, a.s.

За наявності вільних потужностей у зазначений період "Нафтогаз" надішле контрагенту перелік документів, необхідних для проведення процедури перевірки контрагента, та проект угоди про конфіденційність. Після виконання цих процедур НАК надасть контрагенту відповідну комерційну пропозицію.

Україна в січні-лютому 2017 року збільшила імпорт природного газу на 30% (на 651,5 млн куб. м) порівняно з аналогічним періодом 2016 року – до 2 млрд 819,8 млн куб. м. Зокрема з боку Словаччини в січні-лютому було імпортовано 2 млрд 407,8 млн куб. м, Угорщини – 179,9 млн куб. м, Польщі – 232 млн куб. м.

Україна в 2016 році скоротила імпорт природного газу на 32,7% (на 5 млрд 375,6 млн куб. м) порівняно з 2015 роком – до 11 млрд 78,4 млн куб. м.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА