10:08 04.04.2017

Рада директорів МВФ виділяє Україні $1 млрд - Порошенко

3 хв читати
Рада директорів МВФ виділяє Україні $1 млрд - Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалила рішення про виділення Україні чергового траншу в сумі $1 млрд.

"Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Президент України зазначив, що вперше в історії співпраці з МВФ Україна одержала четвертий транш у рамках однієї програми.

"Ми спільно створили цю історію успіху і, вірю, продовжимо співпрацю з метою виведення України на стійкий тренд зростання. Щиро дякую Крістін Лагард, директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду, за її особисту відданість і віру в успіх програми розвитку України", - написав П.Порошенко.

"Наш успіх на внутрішньому фронті реформ, а також міжнародна єдність і солідарність - це найкраща відповідь на триваючу агресію Росії та спроби дестабілізації України з боку Кремля", - додав глава Української держави.

Як повідомлялося, питання третього огляду програми EFF для України МВФ виключив із порядку денного засідання виконавчої ради фонду, запланованого на 20 березня.

Пізніше Мінфін України пояснив, що перенесення термінів проведення засідання обумовлене необхідністю уточнити розрахунки економічних наслідків заходів, застосованих країною у відповідь на залізничну блокаду на Донбасі, націоналізацію українських підприємств на підконтрольних Києву територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням РФ так званих паспортів, виданих на цих територіях.

Мінфін і Нацбанк України направили до МВФ скориговані макроекономічні прогнози.

Міністр фінансів Олександр Данилюк 30 березня повідомив, що Рада директорів МВФ розгляне питання третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України 3 квітня 2017 року.

Київ також запросив у МВФ зміни графіка подальших переглядів програми розширеного фінансування EFF і, відповідно, надходження наступних траншів.

МВФ 4 березня повідомив про досягнення угоди з владою України щодо меморандуму про економічну та фінансову політику. Це відкриває шлях для завершення третього перегляду програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україні може бути надано четвертий транш фінансування, обсягом SDR734,05 млн (близько $1 млрд).

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з В.Гройсманом у квітні 2016 року переговори щодо продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА