09:53 19.04.2017

НЗФ обстрілюють позиції ЗСУ по всій лінії розмежування - українська сторона СЦКК

2 хв читати

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) констатує, що незаконні збройні формування продовжують обстріли позицій українських військових уздовж усієї лінії розмежування, порушуючи домовленості про "режим тиші".

"Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройні формування ОРДЛО, нехтуючи усіма Мінськими домовленостями, надалі здійснюють обстріли позицій Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування. (...) Про всі випадки порушення Мінських домовленостей з боку НЗФ ОРДЛО українська сторона СЦКК повідомляє керівництво держави і Збройних сил України, представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також російську сторону СЦКК", - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

У СЦКК нагадали, що протягом 18 квітня зафіксовано 35 порушень режиму припинення вогню з боку НЗФ, зокрема із застосуванням забороненого озброєння - мінометів калібру 120 мм, 18 мін калібру 82 мм та стрілецького озброєння. "З ініціативи української сторони СЦКК режим "тиша" вводився 64 рази, завдяки чому жертв серед мирного населення вдалося уникнути", - наголошується в повідомленні.

Крім того, українська сторона СЦКК протягом доби зафіксувала два порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО із застосуванням стрілецької зброї на ділянці розведення сил і засобів №1 "Станиця Луганська". Загалом від початку квітня бойовики вже вісім разів порушували "режим тиші" на цій ділянці.

"Керівництво України ще раз заявляє про готовність до виконання всіх узятих на себе зобов'язань за Мінськими домовленостями за умов безумовного їх дотримання з іншої сторони", - підсумувала українська сторона СЦКК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА