10:29 19.04.2017

Рішення про повторне включення опалення мають ухвалити місцеві органи влади - Зубко

2 хв читати
Рішення про повторне включення опалення мають ухвалити місцеві органи влади - Зубко

Місцеві органи влади мають ухвалювати рішення щодо доцільності повторного підключення житлових будинків до опалення через похолодання, заявляє віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Нагадаю, що рішення щодо вмикання опалення приймається, якщо протягом трьох діб середня добова температура не перевищує +8 °С. Відключення систем відбувається, коли впродовж трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8 °С. Тому наразі саме місцеві органи влади мають визначитися щодо економічної і технологічної доцільності рішення про можливе повторне підключення до систем опалення", - написав Г.Зубко на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що відповідні роз'яснення надіслано до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, а також місцевих державних адміністрацій.

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ виклала роз'яснення з питання ухвалення рішень про початок та закінчення опалювального сезону: згідно з п. 5 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 (зі змінами), рішення про початок та закінчення опалювального сезону ухвалюють виконавчі органи відповідних сільських, селищних і міських рад або місцеві державні адміністрації виходячи з кліматичних умов згідно з будівельною нормою і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами.

Пунктом 7.9.4 Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 14.02.2007 № 71, передбачено, що опалювальний період розпочинається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8 °С і нижче, а закінчується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8 °С.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА