15:13 19.04.2017

Уряд України затвердив закупівлі ліків за кошти 2017 р.

2 хв читати
Уряд України затвердив закупівлі ліків за кошти 2017 р.

Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про закупівлю лікарських засобів, медичних виробів через міжнародні організації за кошти державного бюджету 2017 року.

"Це те наше доленосне розпорядження про закупівлі через міжнародні організації, яке офіційно дозволить нам здійснювати закупівлі на 2017 рік у повному обсязі", - констатував заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський на засіданні Кабміну в середу.

Він акцентував увагу на тому, що формування номенклатур закупівель за кошти 2017 року, на відміну від номенклатур попередніх років, здійснюється групою експертів, завдяки чому, застарілі препарати з недоведеною ефективністю замінено сучасними медикаментами згідно з новими міжнародними протоколами.

"Загалом затверджено 20 номенклатур, громадське обговорення інших 16 завершується вже сьогодні, тобто - завтра-післязавтра ми затвердимо нові номенклатури", - сказав він.

Коментуючи постачання за кошти 2016 року, він зазначив, що нині погоджено близько 80% кошторисів із програмою розвитку ООН (ПРООН, UNDP), яка ще в грудні 2016 року почала постачати в Україну препарати для АРВ-терапії та орфанних захворювань.

"Що стосується Crown Agents, їм дісталося найскладніше завдання, оскільки вперше в історії ми закуповуємо не лише медикаменти, а й вироби медичного призначення - все, що стосується гемодіалізу, коронарографії та стентування. Тут усе трохи складніше. Обіцяють здійснити постачання в червні. Вже здійснюються постачання препаратів для новонароджених", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що в міністерстві є проект внутрішнього наказу, який передбачає новий механізм розподілу витратних матеріалів для коронарографії та стентування.

"Усі пацієнти, які потребують невідкладного стентування та коронарографії, мають бути забезпечені всіма витратними матеріалами безоплатно. Серед ночі ніхто не бігатиме шукати аптеку. Ми зараз розробляємо порядок, щоб біля кожної лабораторії, кожного ангіографа були всі необхідні витратні матеріали для невідкладної процедури", - повідомив О.Лінчевський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА