17:30 19.04.2017

Росія повинна дозволити в Криму діяльність меджлісу кримськотатарського народу, забезпечити доступність освіти українською мовою - Суд ООН

1 хв читати
Росія повинна дозволити в Криму діяльність меджлісу кримськотатарського народу, забезпечити доступність освіти українською мовою - Суд ООН

Міжнародний суд ООН (Гаага) в рамках позову України проти Росії ухвалив рішення, згідно з яким РФ у Криму повинна забезпечити дотримання прав кримських татар, дозволити діяльність меджлісу кримськотатарського народу і забезпечити доступність освіти українською мовою.

"Хотілося б нагадати, що Російська Федерація повинна відповідати своїми зобов'язаннями Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Суд вважає, що стосовно ситуації в Криму Російська Федерація повинна утримуватися від введення обмежень щодо кримських татар і їхньої спільноти, зберігати їхні установи, зокрема меджліс. До того ж, Російська Федерація має забезпечити доступність освіти українською мовою", - сказав під час засідання суду в середу в Гаазі його голова Ронні Абрахам.

Згідно з оприлюдненим на сайті суду в середу рішенням, 13 суддів проголосували "за" те щоб Росія утрималася від збереження або ведення нових обмежень щодо кримських татар на представництво власних інтересів, зокрема відновлення діяльності меджлісу кримськотатарського народу.

"Проти" такого рішення проголосували троє суддів: суддя зі Словаччини Петер Томка (Peter Tomka), російський суддя ad hoc Леонід Скотніков і суддя з Китаю Хуе Ханін (Xue Hanqin).

Рішення суду про обов'язок РФ забезпечення освіти українською мовою в Криму було підтримано суддями одноголосно.

Крім того, Міжнародний суд ООН наказав обом сторонам утриматися від будь-яких дій, які могли би погіршити розглянутий спір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА