13:29 20.04.2017

"Асоціація газового ринку" та облгази просять владу усунути правовий вакуум у питанні оплати за газ і його розподіл

1 хв читати
"Асоціація газового ринку" та облгази просять владу усунути правовий вакуум у питанні оплати за газ і його розподіл

"Асоціація газового ринку України", оператори газорозподільних мереж (облгази) і постачальники газу за спецзобов’язаннями (PSO) звернулися до президента, прем'єра та голови НКРЕКП з проханням усунути правовий вакуум у питанні оплати за газ і його розподіл, який виник після скасування постанови енергорегулятора про впровадження абонплати за розподіл газу.

"На сьогодні втратила чинність уся нормативно-правова база для забезпечення розрахунків споживачів за природний газ, що діяла до 1 квітня 2017 р... Відсутність нових правил взаєморозрахунків на ринку, скасування затверджених тарифів на послуги розподілу газу, залишає підприємства газової галузі без фінансування", - йдеться в листі.

Газовики просять владу до 25 квітня ухвалити "будь-яке законне рішення із встановлення тарифів на розподіл природного газу", а також відновити повноваження НКРЕКП стосовно встановлення алгоритму розподілу коштів зі спецрахунків галузевих підприємств.

Як повідомлялося, НКРЕКП 28 березня 2017 ухвалила рішення про запровадження абонплати за розподіл газу. Нова система передбачає відділення тарифів на транспортування і розподіл від ціни газу, як товару.

Однак уже 10 квітня НКРЕКП скасувала своє рішення про введення абонплати за розподіл газу для його доопрацювання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА