16:05 20.04.2017

Харківські екс-беркутівці, справи стосовно яких передано до суду, пройшли атестацію та продовжують службу

1 хв читати
Харківські екс-беркутівці, справи стосовно яких передано до суду, пройшли атестацію та продовжують службу

Колишні працівники харківського спецпідрозділу "Беркут" Андрій Хандрикін та Володимир Ріяко, справи яких за обвинуваченням у скоєнні злочинів проти активістів і журналістів під час Революції гідності спрямовані до суду, пройшли атестацію і продовжують службу у батальйоні поліції особливого призначення.

"Зазначені працівники пройшли переатестацію на загальних підставах і відповідно до висновків атестаційних комісій призначені на посади поліцейських у батальйоні поліції особливого призначення, де продовжують нести службу", - сказав старший фахівець відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області Олексій Свиридов у відеокоментарі, поширеному в четвер.

Він нагадав, що українське законодавство передбачає презумпцію невинності: людина вважається невинною і не може нести кримінальне покарання, доки її провина не визнана судом.

"Їхню подальшу долю вирішить суд, і ми виконаємо це рішення відповідно до чинного законодавства", - наголосив О.Свиридов.

Як повідомлялося, екс-бійця харківського "Беркута" А.Хандрикіна обвинувачують у катуванні учасників Майдану 20 січня 2014 р. на вулиці Грушевського в Києві (ч. 2 ст. 127 КК України).

Інший харківський екс-беркутівець В.Ріяко є фігурантом у кримінальному провадженні про перевищення службових повноважень (ч. 1 ст. 365 КК України) під час інциденту між працівниками міліції та знімальною групою Hromadske.tv, що стався на блокпосту "Пісочин" 28 січня 2015 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА