18:54 20.04.2017

НАБУ підтверджує факт затримання екс-нардепа Миколи Мартиненка

2 хв читати
НАБУ підтверджує факт затримання екс-нардепа Миколи Мартиненка

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) підтвердили факт затримання колишнього народного депутата з фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в НАБУ.

"Підтверджуємо затримання ", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в НАБУ.

За кілька хвилин до цього народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook написав про затримання колишнього нардепа: "Мартиненка затримано силами НАБУ у справі отримання відкатів за контрактами "Енергоатома" на свою панамську компанію з рахунками у Швейцарії".

Колишнього народного депутата везуть до Національного антикорупційного бюро в Києві.

Як повідомлялося, 30 листопада 2015 року М.Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв'язку з корупційним скандалом, що вибухнув навколо його імені, і, за його словами, "інформаційною кампанією", що розгорнулася проти нього. 1 грудня 2015 року він зареєстрував в апараті Верховної Ради відповідну заяву. Парламент 22 грудня 2015 року прийняв проект постанови про складання ним депутатських повноважень.

Депутат С.Лещенко 28 грудня 2015 року повідомив, що НАБУ розслідує два провадження, фігурантом яких є М.Мартиненко: "1) відкрито провадження для розслідування отримання Мартиненком хабарів від чеської "Шкоди" на рахунок у Швейцарії, 2) відкрито провадження щодо використання австрійської "прокладки" Мартиненка для постачання в Україну урану за завищеною ціною".

При цьому С.Лещенко виклав на своїй сторінці дві копії відповідей НАБУ на запит народного депутата. В одній із них зазначено, що 11 грудня 2015 року НАБУ внесені зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато розслідування в кримінальному провадженні за фактом одержання хабарів під час закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеської Skoda JS із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. У другій копії відповіді НАБУ на депутатський запит, у свою чергу, зазначено, що 11 грудня 2015 року бюро внесло зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочало розслідування в кримінальному провадженні стосовно посадових осіб ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

М.Мартиненка допитали 18 січня 2016 року. Сам він не повідомив подробиць допиту, пославшись на таємницю слідства, проте сказав журналістам, що під час допиту під відеофіксацію "запропонував слідчому проводити публічні допити".

Солом’янський райсуд Києва 11 січня 2017 року відмовив стороні захисту екс-депутата в закритті провадження, водночас зобов'язавши НАБУ лише розглянути клопотання представника М.Мартиненка й у встановлені законом терміни поінформувати про результати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА